Asennus

SammalNauha – Asennus on helppoa!

SammalNauhan asennus onnistuu kaikilta

SammalNauhan asennus on nopeaa ja helppoa. Huomioi sääolosuhteet ja varaa reilusti aikaa niin asennus onnistuu keneltä tahansa. Asennus kannattaa tehdä kuivalla ja lämpimällä kelillä, kylmällä ja kostealla säällä teippi ei saa parasta mahdollista tartuntaa.

SammalNauhassa on butyyliteippi koko kääntöpuolella joten tarttuvuus on taattua oikein asennettuna. Ratkaisu on pitkäaikainen ja voit unohtaa SammalNauhan katolle ja antaa sen tehdä työn sinun puolesta vuodesta toiseen.

Asennusvaiheet (15 cm SammalNauha)

1. Katon puhdistus ja pesu


Ennen Sammalnauhan asennusta, poista katolla oleva sammal ja jäkälä. Posita sammal mekaanisesti tai painepesurilla.

Pese erityisesti alue mihin SammalNauha teipataan.

  • Poista sammale ja jäkälä katolta
  • Pese katto
  • Pese eritysen tarkasti teipattava alue
2. Kattoharjan puhdistus ja pesu


Ennen SammalNauhan asennusta harjan allaoleva alue pitää olla täysin kuiva. Poista mahdollisesti pesun jälkeen jääneitä roskia ja anna katon kuivua rauhassa.

SammalNauha tarttuu kattoon sitä paremmin mitä kuivempi ja lämpimämpi katon pinta on, joten asennus kannattaa tehdä päivällä kun aamun kosteus on haihtunut.

  • Poista pesun jälkeisiä roskia
  • Anna katon kuivua rauhassa
  • Katon kuuluu olla kuiva ennen SammalNauhan asennusta
  • Lämpimällä pinnalla syntyy parempi tarttuvuus
3. SammalNauhan asennus

Tiilikatto:

Poista harjatiilet ja asenna SammalNauha tiilikaton harjalle niin että SammalNauhan yläreuna jää harjatiilen alle. Paina SammalNauha lujasti kiinni kattoon samalla kun asennat sen.

Huopakatto:

Paras lopputulos saavutetaan 30 cm Sammalnauhalla, jota asennetaan harjan yli. Avaa rulla n. 1,5 m poistamatta suojakalvo. Aseta nauha keskelle harjaa suoraan, poista tämän jälkeen suojakalvo n. 20 cm ja paina kiinni kattoon molemmin puolin. Jatka kiinnittämällä SammalNauha metri kerralla.

HUOM! Teippi tarttuu niin hyvin että asennuksen on hyvä onnistua ensimmäisellä kerralla. SammalNauha on erittäin vaikea irroittaa kerran kiinnitettynä.


Käyttökohteita


Huopakatolla